Garantujeme doručenie do Vianoc pri objednávkach vytvorených do 20.12.
Potrebujete poradiť pri výbere vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefónnom čísle
+421 948 243 347
alebo na
pharma@pharmamkl.sk

Zdravá pleť ako novoročné predsavzatie

31.01.24

Dali ste si novoročné predsavzatie, že sa budete lepšie starať o svoju pleť? Gratulujeme! Teraz treba toto pekné predsavzatie ešte dodržať...

Určite v tom pomôže, ak budete vedieť, ako sa o pleť starať, a doprajete jej všetky živiny a vitamíny, ktoré potrebuje. Vtedy budete relatívne rýchlo vidieť výsledky starostlivosti o pleť a to zas pomôže dodržať predsavzatie starať sa o pleť čo najlepšie.

Dokonalá pleť je zdravá pleť

Každému z nás príroda nadelila nejaký typ pleti s jej špecifikami. Na jej stav, samozrejme, vplýva aj náš životný štýl a životné prostredie. Pleť nemusí byť dokonalá, môžu byť na nej pehy, rozšírené póry alebo pigmentové fliačiky, vždy však bude pôsobiť pekne, ak je zdravá.

To sa dá dosiahnuť používaním kvalitnej kozmetiky a dodržaním správneho postupu pri jej aplikovaní.

„Správne zvolená kozmetika je dobrým krokom v starostlivosti opleť, základom však stále zostáva dôkladné vyčistenie pleti ajej hydratácia krémami asérami skyselinou hyalurónovou, kolagénom, peptidmi,vitamínmi aantioxidantmi,“ povedala Katarína Demetriou z kozmeticko-farmaceutickej spoločnosti Pharma MKL.

Prvým krokom v dennej starostlivosti o pleť je jej vyčistenie: umytie vlažnou vodou, jemnou penou a následne ošetrenie tonikom na pleť.

Na suchú pleť so známkami starnutia alebo únavy treba po vyčistení aplikovať tvárové sérum s obsahom kyseliny hyalurónovej a vitamínov. Nasleduje očný krém a denný krém.

„Kvalitnejšie krémy na oči by mali obsahovať čo najviac prírodných zložiek. Ak máte citlivú pleť, dbajte na to, aby krém neobsahoval parfumy a konzervačné látky, ktoré môžu pleť podráždiť. Naopak, dobrý očný krém obsahuje zložky ako kofeín, aloe či kyselinu hyalurónovú,“ vysvetlila K. Demetriou.

Problematická pleť

Na svete je iba málo žien, ktoré sú so svojou pleťou úplne spokojné. Pravdepodobnejšie je, že každá z nás má pleť v nejakom smere problematickú. Jednu trápi akné, druhú suchá pleť, tretiu precitlivenosť na kozmetické prípravky.

Práve typu pleti a jej problému treba prispôsobiť kozmetiku, a to ako ošetrujúcu, tak dekoratívnu. Ako laičky však nie vždy odhadneme svoj problém. Ak nás trápia napríklad vyrážky a akné, používame kozmetiku určenú pre tínedžerky, ale následne máme pleť suchú a precitlivenú.

Preto si treba dať poradiť u odborníka (lekár, lekáreň, kozmetička) a uprednostniť kvalitnú kozmetiku. Denný krém na suchú pleť však nebude stačiť na to, aby pokožka vyzerala zdravo a prestali sa na nej robiť šupinky či vrásky. Starostlivosť o pleť ide ruka v ruke s dobrým pitným režimom a pomáha, samozrejme, aj kolagén. Najlepší kolagén na pleť sa paradoxne neaplikuje priamo na kožu, ale užíva sa v tekutej forme, aby zvnútra von pomohol bunkám nasať a udržať v sebe vodu.

Zázrak menom kyselina hyalurónová

Bežnou rutinou v dobrej starostlivosti o pleť je aj dopĺňanie kyseliny hyalurónovej.

„Zachovanie alebo opätovné nadobudnutie kyseliny hyalurónovej je cieľom mnohých produktov zameraných na starostlivosť o pleť. Dnes sú vedci veľmi úspešní v úsilí začleniť túto kyselinu do ich zloženia, preto ju nájdeme v pleťových vodách, krémoch, sérach aj vo forme doplnkov výživy v tekutej forme na pitie,“ hovorí K. Demetriou z Pharma MKL.

Vyskúšajte si, ktorá forma je pre vás a vašu pleť najvhodnejšia, a toho sa potom držte. Treba však dodať, že na to, aby sa účinky na pleti prejavili, je potrebné krém, sérum či bioaktívnu kyselinu hyalurónovú používať minimálne niekoľko týždňov.

Oddych a očista

Očistu treba pleti dopriať aj večer. Odstrániť mejkap je len prvý krok. Pleť treba s citom a s ohľadom na jej problémy a špecifiká vyčistiť až do hĺbky na to určenými emulziami a penami.

Po očistení opäť aplikujeme tonikum na pleť, ktoré uzatvára póry. Nasleduje sérum na tvár (odporúča sa používať ho aj na krk a dekolt), očné sérum alebo krém na oči a nočný krém. Ten je na rozdiel od denného hutnejší a neobsahuje ochranný UV faktor.

Ani najlepšia kozmetika nedokáže z pleti zmazať stopy únavy, prebdených nocí a spánkovej deprivácie, preto je dostatočný spánok prvoradý pri správnej starostlivosti o pleť.

Raz za 7 až 14 dní treba pleti dopriať čistiaci píling a následne masku. Tú voľte podľa typu pleti a jej potrieb, môžete aplikovať aj niekoľko masiek za sebou. Napríklad čistiacu, hydratačnú, vyživujúcu.

Nedostatok vitamínov a minerálov v strave sa nedá nahradiť kozmetikou, ktorá obsahuje napríklad vitamín C, E a A. Tieto tri vitamíny spoločne síce dosahujú synergický efekt ochrany pred voľnými radikálmi, čo spomaľuje starnutie pleti, ale celé telo vrátane svojho najväčšieho orgánu – kože – potrebuje dobrú a dostatočnú výživu aj zvnútra. Na to by sme pri starostlivosti o pleť a pri túžbe po dokonalej pleti nemali zabúdať.

Toto pleti škodí

Starostlivosti o pleť neprospieva pobyt v zafajčenom prostredí, ale ani teplá voda. Naopak, správne saunovanie pleti môže pomôcť.

Nepoužívajte kozmetiku, ktorá nie je určená pre váš typ pleti, ani tú, ktorú máte v kúpeľni viac ako rok. Môže narobiť viac škody ako úžitku.

Pílingy a masky používajte vždy iba podľa návodu. Ak má maska pôsobiť 10 minút, jej výrobca vie, prečo to odporúča. Predlžovanie času pôsobenia môže priniesť škody v podobe podráždenia pleti.

Posledné články

Pripravte svoju pleť na slnečné dni. Dokonalá starostlivosť o pleť v tomto období znamená nevynechávať sérum, krém s SPF a dopriať telu tekutý kolagén.
Piata choroba najskôr vyzerá ako chrípka alebo vážnejšie prechladnutie. Následné vyrážky však všetko zmenia. Liečba piatej choroby u detí je symptomatická. Jediný spôsob, ako sa dá tejto chorobe predchádzať, je posilňovanie imunity a dôkladná hygiena rúk.
Jar je zvyčajné plná sily, nádeje, krásne kvitnúcich kvetov a zelene. Zároveň je však obdobím alergií. Aj u detí sa zobúdza alergia na trávy, pele a ďalšie látky. Aké sú príznaky alergie u detí a ako posilniť ich imunitu v jarnej sezóne?
To, že stres je tichý zabijak, ktorý sa negatívne prejavuje na zdraví človeka, už dávno vieme. Vedeli ste ale aj to, že sa dlhodobé napätie prejaví aj na vašej kráse?
1 2 3 8
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle