Garantujeme doručenie do Vianoc pri objednávkach vytvorených do 20.12.
Potrebujete poradiť pri výbere vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefónnom čísle
+421 948 243 347
alebo na
pharma@pharmamkl.sk

Ktoré vitamíny pomáhajú zvládnuť jarnú alergiu u detí?

22.04.24

Jar je zvyčajné plná sily, nádeje, krásne kvitnúcich kvetov a zelene. Zároveň je však obdobím alergií. Aj u detí sa zobúdza alergia na trávy, pele a ďalšie látky. Aké sú príznaky alergie u detí a ako posilniť ich imunitu v jarnej sezóne?

Mnoho alergií sa prejavuje celoročne, ale jarná sezóna dáva zabrať najmä deťom alergickým na trávy a pele. Alergie ako také vyliečiť (zatiaľ) nevieme, ale vieme zmierňovať príznaky alergie a jej priebeh.

Uvoľnenie dýchacích ciest a úľavu od ďalších prejavov, ako sú pálenie či svrbenie, prinášajú lieky (antihistaminiká, kortikosteroidy), ktoré však majú mnoho vedľajších účinkov. Preto je rozumné spolu s nimi podávať deťom aj vhodné vitamínové preparáty na podporu imunity a zmierňovanie vedľajších účinkov liečby alergie.

Ako alergia vzniká

Alergia u detí môže byť zdedená alebo získaná. Pokiaľ aspoň jeden z rodičov trpí na alergiu (je jedno, či je to alergia na trávu, alergia na lieky, alergia na bodnutie včelou, prach, zvieraciu srsť...), je vysoká šanca, že dieťa tieto predispozície zdedí.

Samozrejme, alergia, teda prehnaná reakcia organizmu, keď sa vehementne bráni voči nejakej látke, sa nemusí automaticky prejaviť. Zároveň sa u dieťaťa môže vyvinúť precitlivenosť na inú látku.

Táto látka zvyčajne nie je pre organizmus nebezpečná, napriek tomu ju ako takú imunitný systém dieťaťa vyhodnotí. Logicky sa začne voči nej brániť a produkovať protilátky. Konkrétne histamín.

Ten je zodpovedný za príznaky alergie, ktoré môžu byť od miernych až po závažné.

Kým za nepríjemné, ale mierne príznaky alergie považujeme opuch, začervenanie, nádchu, slzenie a svrbenie, anafylaxia, teda opuch dýchacích ciest, ktoré znemožňujú dýchanie, je závažný príznak alergickej reakcie a vtedy treba neodkladne privolať rýchlu zdravotnú pomoc.

Ako pomáha vitamín C pre deti s alergiou

Vitamín C je u detí vítanou alternatívou k antihistamínovej liečbe alebo jej náhradou či doplnkom, pokiaľ lieky na alergiu spôsobujú únavu alebo iné ťažkosti.

Dalo by sa povedať, že ide o prírodné antihistaminikum. Pomáha hlavne počas jarnej alergickej sezóny a pri alergiách, ktoré sa sezónne prejavujú podráždenými hornými dýchacími cestami. Zároveň vitamín C pre deti chráni pľúca a znižuje riziko vzniku astmy.

Vitamín D a alergie

Je dokázané, že výskyt alergie akéhokoľvek druhu úzko súvisí aj s vitamínom D. Alergici mávajú zvyčajne nízku hladinu tohto „slnečného“ vitamínu, a preto je rozumné dopĺňať ho formou doplnkov výživy.

Vitamín D si totiž telo okrem niekoľkých slnečných týždňov v roku nedokáže vyprodukovať, ale potrebuje ho celoročne.

Zvlášť deti trpiace alergiou, ktoré majú často aj zníženú imunitu. Dostatočné množstvo vitamínu D u detí je okrem imunity dôležité aj na rast buniek, kostí a zubov.

Doplnky výživy vhodné pre deti

Je pochopiteľné, že rodičia chcú pre svoje deti a ich zdravie len to najlepšie a nie sú veľmi nadšení, keď ich potomkovia musia užívať lieky na alergiu (alebo akékoľvek lieky) a zároveň „umelé“ vitamíny.

Túto dilemu pomáhajú riešiť fytoterapeutické preparáty. Ide o doplnky výživy, ktoré sú vyrobené výhradne z prírodných a živých základov – z výťažkov rôznych častí rastlín, ovocia či iných plodín.

„Celoročne je na podporu imunity, zvlášť pri deťoch s alergiou, vhodný prírodný sirup IMMUNO BIMBI. Obsahuje vitamín C pre deti vo forme výťažku z plodu šípky, ďalej výťažok zo sibírskeho ženšenu, ktorý má významné imunostimulačné účinky, a výťažky z ďalších rastlín, vďaka čomu sirup obsahuje vitamíny skupiny B aj vitamín D,“ vysvetlila Katarína Demetriou z farmakologického laboratória Pharma MKL.

Sirup IMMUNO BIMBI sa dá užívať preventívne aj sezónne pri alergických ťažkostiach. Deťom chutí, pretože základ tvorí jablková šťava, a naozaj pomáha zmierňovať nepríjemné príznaky alergie u detí aj vedľajšie účinky liekov na alergiu.

Posledné články

Pripravte svoju pleť na slnečné dni. Dokonalá starostlivosť o pleť v tomto období znamená nevynechávať sérum, krém s SPF a dopriať telu tekutý kolagén.
Piata choroba najskôr vyzerá ako chrípka alebo vážnejšie prechladnutie. Následné vyrážky však všetko zmenia. Liečba piatej choroby u detí je symptomatická. Jediný spôsob, ako sa dá tejto chorobe predchádzať, je posilňovanie imunity a dôkladná hygiena rúk.
Jar je zvyčajné plná sily, nádeje, krásne kvitnúcich kvetov a zelene. Zároveň je však obdobím alergií. Aj u detí sa zobúdza alergia na trávy, pele a ďalšie látky. Aké sú príznaky alergie u detí a ako posilniť ich imunitu v jarnej sezóne?
To, že stres je tichý zabijak, ktorý sa negatívne prejavuje na zdraví človeka, už dávno vieme. Vedeli ste ale aj to, že sa dlhodobé napätie prejaví aj na vašej kráse?
1 2 3 8
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle