Garantujeme doručenie do Vianoc pri objednávkach vytvorených do 20.12.
Potrebujete poradiť pri výbere vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefónnom čísle
+421 948 243 347
alebo na
pharma@pharmamkl.sk

Top 5 látok, ktoré vaša pleť určite potrebuje

04.03.24

Krásna pleť je v prvom rade zdravá. Správna a pravidelná starostlivosť o pleť však okrem zdravia prináša aj spomalenie starnutia pokožky. Aké zložky by mali obsahovať antiaging krémy a prečo sú pre pleť dôležité?

Kvalitná kozmetika s fungujúcimi účinnými látkami a zložením, ktoré pleť nedráždi, je základom starostlivosti o pleť v každom veku. Dobrý antiaging krém a antiaging sérum obsahujú dôležité vitamíny, látky zabezpečujúce hydratáciu a vypnutie pleti, ale napríklad aj oleje a kofeín.

Spomaľte starnutie pokožky

Dôležitou zložkou antiaging krémov sú peptidy. Dá sa povedať, že sú to špecialisti na vypínanie pleti, pričom ich účinok vidieť okamžite. Peptidy obsahujú aminokyseliny, ktoré sa viažu s keratínom v pokožke, a preto je liftingový efekt vrchných častí pokožky okamžitý.

Vo forme peptidov podobných botoxu, ktoré vypínajú pokožku, ale bez nutnosti nepríjemného zákroku s ihlou, hľadajte v krémoch hydrolyzovaný morský kolagén a kyselinu hyalurónovú. Dlhodobý antiaging efekt je zaručený!

Veľký efekt sa dá dosiahnuť aj s peptidmi patentovaného hydrolyzovaného rybieho kolagénu určeného na pitie. Vtedy pôsobí zvnútra von v celom organizme a okrem omladenia celého tela pomáha aj svalom a kĺbom.

Energizujúci kofeín

Padne vám ráno dobre šálka kávy alebo čaju obsahujúca kofeín? Potom si viete predstaviť, ako dobre robí táto látka aj pokožke. Pokiaľ máte očný krém alebo očný gél s obsahom kofeínu, zvyšujete svoje šance na rýchle vymiznutie opuchov a tmavých fľakov pod očami.

Kofeín totiž dokáže „rozbehnúť“ stagnujúce látky a tekutiny. Tuk, tvoriaci vačky pod očami, sa zredukuje. Zároveň sa stiahnu krvné cievy, ktoré sa prejavujú vo forme tmavých fľakov pod očami.

Krémy s obsahom kofeínu určite patria k dobrej starostlivosti o pleť a pomáhajú jej sviežejšiemu vzhľadu.

Antiage efekt vitamínu A

Retinol, teda vitamín A, patrí medzi TOP látky, ktoré pleť potrebuje. Pomáha pri obnove buniek a vzniku nových, podieľa sa na ochrane pred voľnými radikálmi a zlepšuje štruktúru elastických vláken. Je tiež dôležitým ochrancom pred negatívnym vplyvom UV žiarenia na pokožku.

Výsledkom pôsobenia vitamínu A na pleť je redukcia vrások aj vyhladenie a spevnenie pokožky. Prípadné pigmentové škvrny sú svetlejšie a upchaté póry sa ľahšie uvoľňujú.

Kyselina hyalurónová

Dostávame sa ku kráľovnej antiagingu. Kyselina hyalurónová je polysacharid, ktorý sa prirodzene nachádza v kožných bunkách. Úlohou molekúl kyseliny hyalurónovej je viazať na seba vodu a zabezpečovať dostatočnú hydratáciu pokožky. Dobre „zavlažená“ pleť je pružná, žiarivá a bez hlbokých vrások.

„Zachovanie alebo opätovné získanie kyseliny hyalurónovej je cieľom mnohých výrobkov starostlivosti o pleť. Dnes sú vedci veľmi úspešní v úsilí začleniť túto kyselinu do zloženia produktov starostlivosti opleť, preto ju nájdeme v pleťových vodách, krémoch, sérach a dokonca aj vo forme doplnkov výživy vtekutej forme na pitie,“ vysvetlila Katarína Demetriou z Pharma MKL.

Intenzívnu obnovu a oživenie dehydrovanej pokožky so známkami starnutia prinesie HYALURMED Beauty drops. Ide o kozmetický prípravok, ktorý obsahuje až tri druhy kyseliny hyalurónovej.

Pre celkovo lepší vzhľad, ale aj lepšie fungovanie organizmu odporúčame číru kyselinu hyalurónovú na pitie.

Šípkový olej

V dobrých a účinných antiaging krémoch a antiaging sérach sa nachádzajú aj prírodné oleje. Majú neskutočné vlastnosti.

Napríklad šípkový olej (rosa canina, rosehip) je bohatý na celú paletu vitamínov (antioxidantov A, C, E, ale aj vitamín B a K), nenasýtené mastné kyseliny, železo, draslík, vápnik, horčík... Pokožke výrazne pomáha pri regenerácii a hydratačné účinky šípkového oleja sa využívajú v dobrých antiaging krémoch alebo antiaging sérach. Je účinný pri hojení pleti s drobnými ranami po vyrážkach alebo kozmetických zákrokoch. Šípkového oleja v kozmetike sa nemusíte báť, ani keď máte mastnejšiu pleť. Ide o tzv. suchý olej, čo znamená, že sa rýchlo vstrebáva do pokožky a nezanecháva na nej mastný film.

Posledné články

Pripravte svoju pleť na slnečné dni. Dokonalá starostlivosť o pleť v tomto období znamená nevynechávať sérum, krém s SPF a dopriať telu tekutý kolagén.
Piata choroba najskôr vyzerá ako chrípka alebo vážnejšie prechladnutie. Následné vyrážky však všetko zmenia. Liečba piatej choroby u detí je symptomatická. Jediný spôsob, ako sa dá tejto chorobe predchádzať, je posilňovanie imunity a dôkladná hygiena rúk.
Jar je zvyčajné plná sily, nádeje, krásne kvitnúcich kvetov a zelene. Zároveň je však obdobím alergií. Aj u detí sa zobúdza alergia na trávy, pele a ďalšie látky. Aké sú príznaky alergie u detí a ako posilniť ich imunitu v jarnej sezóne?
To, že stres je tichý zabijak, ktorý sa negatívne prejavuje na zdraví človeka, už dávno vieme. Vedeli ste ale aj to, že sa dlhodobé napätie prejaví aj na vašej kráse?
1 2 3 8
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle