Garantujeme doručenie do Vianoc pri objednávkach vytvorených do 20.12.
Potrebujete poradiť pri výbere vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefónnom čísle
+421 948 243 347
alebo na
pharma@pharmamkl.sk

Potrebuje detox aj vaša pleť? Takto to zistíte!

31.01.24

Nielen začiatkom roka si organizmus zaslúži detox, aby sa zbavil odpadových látok a záťaže, ktorú sme mu spôsobili vianočným hodovaním.

Okrem očisty zvnútra treba pozornosť a starostlivosť venovať aj pleti. Kvalitná kozmetika v kombinácii s vhodnými krokmi jej prinesú úľavu a detox sa prejaví na celkovom vzhľade pleti i na zdraví pokožky.

Detox tela

Určite neodporúčame žiadne drastické diéty a očistné kúry. Úplne stačí, keď z jedálnička na niekoľko dní vylúčime ťažké jedlá a namiesto nich si doprajeme viac vody, čaju alebo smoothie. Pri smoothie si však treba dávať pozor na množstvo cukru z ovocia. Na detox tela lepšie fungujú zeleninové nápoje.

Súčasťou detoxu organizmu môže byť aj saunovanie a správne striedanie pobytu v horúcom prostredí s ochladzovaním. Ak si počas saunovania urobíme celotelový píling (kvôli hygiene je ideálne odstraňovať odumreté časti kožných buniek z vrchnej vrstvy pokožky jemnou pemzou alebo pílingovou rukavicou), koža sa vám odvďačí.

Následne treba pleti dopriať kvalitné pleťové mlieko alebo olej. Po tejto procedúre sa ho do pokožky vstrebe podstatne viac ako po klasickej sprche.

Netreba zabúdať ani na dopĺňanie vhodných vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Nielen po detoxe tela si organizmus zaslúži aj primeranú dávku kolagénu, ktorý bude účinkovať vo vnútri tela, ale prejaví sa aj na pleti. Užívanie kolagénu patrí medzi základnú starostlivosť o pleť a o zdravie.

tekutý kolagén

„Aby mal kolagén maximálny účinok a blahodarné účinky na zdravie, je dôležité vytvoriť si každodennú rutinu,“ vysvetlila Katarína Demetriou z biotechnologického laboratória Pharma MKL. „Ideálne je riediť tekutý kolagén s vodou a vypiť ho večer pred spaním.“ 

Detox pre pleť

Ani to najdôkladnejšie vyčistenie pleti nie je to isté ako jej detox. Aby ste ju naozaj zbavili škodlivín a dopriali pleti druhý dych, ideálne je venovať sa jej jeden víkend.

Ale doma! Ponocovanie, pobyt v zafajčenom prostredí a alkohol treba počas detoxu pleti vylúčiť. Namiesto toho si doprajte dostatok aktívneho oddychu aj blahodarného spánku.

Detox pleti sa nezaobíde bez kvalitnej kozmetiky. Začať treba príjemným pílingom, pričom sa okrem tváre povenujte aj krku a dekoltu.

Druhým krokom sú masky. Môžete ich postupne aplikovať niekoľko. Čistiacu, hydratujúcu, vyživovaciu.

Oba dni nechajte pleť bez mejkapu, ale zároveň zachovajte svoju dennú rutinu v starostlivosti o tvár. Začína sa rannou očistou vodou a vhodným tonikom. Nasleduje očné sérum, sérum na tvár a nakoniec denný krém podľa typu pleti a jej potrieb. Každý dobrý krém na tvár by mal mať UV faktor.

„Pri detoxe tela a pri detoxe tváre nezabúdame na dobrý pitný režim. Voda pomáha telu zbaviť sa škodlivín a fungovať čo najlepšie. Pokiaľ ide o vodu na tvár, vždy dávame prednosť vlažnej alebo studenej vode pred teplou. Tá pokožku vysušuje,“ upozornila K. Demetriou z Pharma MKL.

Výsledný efekt

Detox organizmu sa prejaví na celom jeho fungovaní. Metabolizmus funguje lepšie, máme viac energie aj chuti. Pleť je po detoxe svieža, oddýchnutá, vyživená a má určite lepšiu farbu ako pred detoxikačnou kúrou.

Detox nezbavuje telo problémov s nadváhou či s vráskami, ale dáva organizmu aj pokožke šancu zbaviť sa záťaže, fungovať ľahšie, lepšie a s vyššou vitalitou.

A keď sme už pri očiste a zbavovaní sa nepotrebných látok... Detox si zaslúži aj vaša kozmetika v kúpeľni. Pretrieďte ju, vyhoďte všetko, čo už máte dlho, čo je po záruke alebo čo nepoužívate, lebo vám to nerobí dobre. Cieľom nie je mať doma hromadu kozmetiky. Lepšou cestou je mať z každého druhu kozmetiky na tvár a telo po jednom balení. Kvalita má prednosť pred kvantitou!

Posledné články

Pripravte svoju pleť na slnečné dni. Dokonalá starostlivosť o pleť v tomto období znamená nevynechávať sérum, krém s SPF a dopriať telu tekutý kolagén.
Piata choroba najskôr vyzerá ako chrípka alebo vážnejšie prechladnutie. Následné vyrážky však všetko zmenia. Liečba piatej choroby u detí je symptomatická. Jediný spôsob, ako sa dá tejto chorobe predchádzať, je posilňovanie imunity a dôkladná hygiena rúk.
Jar je zvyčajné plná sily, nádeje, krásne kvitnúcich kvetov a zelene. Zároveň je však obdobím alergií. Aj u detí sa zobúdza alergia na trávy, pele a ďalšie látky. Aké sú príznaky alergie u detí a ako posilniť ich imunitu v jarnej sezóne?
To, že stres je tichý zabijak, ktorý sa negatívne prejavuje na zdraví človeka, už dávno vieme. Vedeli ste ale aj to, že sa dlhodobé napätie prejaví aj na vašej kráse?
1 2 3 8
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle