Garantujeme doručenie do Vianoc pri objednávkach vytvorených do 20.12.
Potrebujete poradiť pri výbere vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefónnom čísle
+421 948 243 347
alebo na
pharma@pharmamkl.sk

Neuveríte, čo všetko ničí vašu pleť

04.03.24

Nielen stres, nevhodná životospráva alebo UV žiarenie spôsobujú predčasné starnutie pokožky. Mnoho našich denných rutín prispieva k tvorbe vrások a starnutiu pleti. Antiagingové krémy robia, čo môžu, ale ich účinné látky potrebujú našu spoluprácu.

Ako by ste odpovedali na otázku, čo najviac škodí vašej pleti? Ak by ste tam zahrnuli UV žiarenie alebo každodenný stres, nemýlili by ste sa. Rovnako tak starnutie pleti a vrásky spôsobuje nedostatočné odličovanie alebo používanie kozmetiky nevhodnej pre vašu pleť.

Ale vedeli ste, že na starnutí pokožky a tvorbe vrások sa podieľa aj spánok či nedostatok čerstvého vzduchu?

Priveľa spánku škodí pleti

Určite nepopierame starú ľudovú múdrosť, podľa ktorej sa dá vyspať do krásy. Kým nedostatok spánku spôsobuje únavu a starnutie pleti, dlhé hodiny v posteli môžu okrem snov priniesť aj nové vrásky na čele alebo vrásky pod očami.

Ideálny spôsob, ako predchádzať tvorbe vrások spôsobených vystavením dlhodobému tlaku pokožky o vankúš, je spať na chrbte. Nie každému je však táto poloha prirodzená a príjemná. Hlava zaborená do vankúša robí na tvári nepekné záhyby a dlhý spánok môže byť „odmenený“ opuchmi pod očami.

Riešením je používanie špeciálne tvarovaného vankúša zabraňujúceho tvorbe vrások, pravidelný spánok, ktorý nie je ani prikrátky, ani pridlhý, a vhodný nočný krém na tvár. Ráno je zas prvou pomocou studená voda pod oči v kombinácii s kvalitným očným gélom s kofeínom.

Čistý vzduch spomaľuje starnutie

Pele aj čiastočky prachu a iných nečistôt, ktoré sa nachádzajú vo vzduchu, sa ukladajú na našej pleti a škodia jej. Upchávajú póry, dráždia, spôsobujú zápaly... Kde však nájsť čistý vzduch, keď žijete v meste?

Určite pomôže pravidelný pobyt v prírode, no alfou a omegou pri spomaľovaní starnutia je dôkladné, pravidelné a správne čistenie pleti, jej hydratácia a ochrana proti voľným radikálom.

„Správne zvolená kozmetika je dobrým krokom v starostlivosti opleť, základom však stále zostáva dôkladné vyčistenie pleti ajej hydratácia krémami a sérami skyselinou hyalurónovou, kolagénom, peptidmi, vitamínmi a antioxidantmi,“ potvrdila Katarína Demetriou z kozmeticko-farmaceutickej spoločnosti Pharma MKL.

Rovnako ako znečistený vzduch škodí pleti spánok s mejkapom a neodborné, domáce vytláčanie vyrážok. Výsledkom je poškodenie pleti, vznik infekcie alebo zápalu a následne pigmentové škvrny!

Pomóc, nová vráska na čele!

Hrozbou v starostlivosti o pleť je častá zmena kozmetiky. Začali ste používať jeden krém na tvár, pretože kolegyni krásne rozjasnil pleť, no už po týždni ho meníte za druhý, lebo ste si objavili novú vrásku na čele? Chyba!

Každý krém potrebuje istý čas, aby sa jeho účinky na pleti naplno prejavili. Krém na tvár si treba vyberať podľa typu pleti a s ohľadom na vek, nie pod vplyvom reklamy alebo odporúčaní kamarátky, kolegyne, susedy. Každá z nás je iná a každá z nás má inú pleť s inými potrebami.

Čo však, hneď ako prekročíme prah ranej mladosti, potrebuje každá žena, to je kyselina hyalurónová! „Kyselina hyalurónová poskytuje telu mnoho benefitov, preto je veľká škoda, že postupne naše telo stráca schopnosť tvoriť ju a máme jej čoraz menej,“ konštatuje K. Demetriou.

Ešteže veda pokročila a dnes máme k dispozícii krémy s kyselinou hyalurónovou, ale dokonca aj číru kyselinu hyalurónovú na pitie. Jej užívanie sa prejaví na omladení pleti, ale aj celého organizmu.

Kvalitný kolagén a kvalitná kyselina hyalurónová sú v antiagingu a ochrane pokožky must have!

(Ne)príjemné zlozvyky

Fajčenie, cukor, tučné a mastné jedlá, horúca voda, sedavý spôsob života, dlhé hodiny pozerania televízie, opaľovanie, alkohol. Toľko príjemných vecí a toľko škody spôsobenej na celom organizme vrátane pokožky!

Asi nie je najlepšou cestou žiť absolútne asketicky, len aby sa nám neurobila nová vráska. Radostný a spokojný život tiež patrí medzi antiaging nástroje.

Nechajme si teda neresti, ktorých sa nedokážeme úplne vzdať, ale dopriavajme si ich s mierou a snažme sa o rovnováhu.

Slniť sa nebudeme uprostred dňa a každý deň budeme svoju pleť chrániť krémom s vhodným SPF faktorom. Nemusíme zjesť celú mliečnu čokoládu, keď pôžitok nám prinesie aj niekoľko kociek horkej. Pohár vínka pred spaním je určite lepší ako niekoľko deci tvrdého alkoholu na párty trvajúcej až do rána. Ale ak by sa aj stalo, keď sa dobre vyspíme a potom si doprajeme detoxikačnú dlhú prechádzku rýchlou chôdzou po lese a dostatok vody, z času na čas na tú párty ísť môžeme.

Lebo aj prehnané stráženie sa a prehnaná starostlivosť o pleť škodí. Starajme sa o ňu s láskou, kvalitnou kozmetikou a dovoľme si pomaly, ale isto príjemne starnúť.

Posledné články

Pripravte svoju pleť na slnečné dni. Dokonalá starostlivosť o pleť v tomto období znamená nevynechávať sérum, krém s SPF a dopriať telu tekutý kolagén.
Piata choroba najskôr vyzerá ako chrípka alebo vážnejšie prechladnutie. Následné vyrážky však všetko zmenia. Liečba piatej choroby u detí je symptomatická. Jediný spôsob, ako sa dá tejto chorobe predchádzať, je posilňovanie imunity a dôkladná hygiena rúk.
Jar je zvyčajné plná sily, nádeje, krásne kvitnúcich kvetov a zelene. Zároveň je však obdobím alergií. Aj u detí sa zobúdza alergia na trávy, pele a ďalšie látky. Aké sú príznaky alergie u detí a ako posilniť ich imunitu v jarnej sezóne?
To, že stres je tichý zabijak, ktorý sa negatívne prejavuje na zdraví človeka, už dávno vieme. Vedeli ste ale aj to, že sa dlhodobé napätie prejaví aj na vašej kráse?
1 2 3 8
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle