Garantujeme doručenie do Vianoc pri objednávkach vytvorených do 20.12.
Potrebujete poradiť pri výbere vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefónnom čísle
+421 948 243 347
alebo na
pharma@pharmamkl.sk

Ako zastaviť starnutie tváre a pleti?

04.03.24

Starnutie a vrásky sú prirodzenou súčasťou života. Nie je však jedno, ako rýchlo starneme a aké hlboké vrásky na čele a na tvári máme. Zmysel spomaľovania starnutia nie je v snahe vyzerať večne mlado. Zamyslime sa však nad faktormi, ktoré ovplyvňujú náš dnešný životný štýl a spôsobujú predčasné starnutie pokožky.

Kvalitná kozmetika a zdravý životný štýl sú najlepšou cestou, ako spomaľovať starnutie pokožky. Antiaging aktivity zahŕňajú pohyb, starostlivosť o psychické zdravie a, samozrejme, vhodnú starostlivosť o pokožku tváre a celého tela.

UV faktor je podmienkou

Starnutie pokožky má do veľkej miery na svedomí UV žiarenie. To okrem slnka produkujú napríklad aj LED televízory, monitory počítačov, tablety a mobily. Áno, je dokázané, že tzv. modré svetlo, ktoré vyžaruje z našich elektronických pomocníkov, urýchľuje starnutie pleti a poškodzuje zrak.

Ochrana pleti pred UV žiarením je preto v rámci antiagingu nevyhnutná. Či je leto, alebo zima, či sme doma, vonku alebo v kancelárii, pleť by sme si mali chrániť denným krémom alebo vrstvou iného krému s UV faktorom.

Ochranný faktor 50, samozrejme, nie je nutný. SPF krém na tvár by však mal mať faktor 30.

Pred žiarením treba dobre chrániť aj vlasy (špeciálnymi prípravkami na vlasy alebo pokrývkou hlavy) a oči. Pred modrým svetlom ochráni oči aj pleť vhodný filter a tiež regulácia času, koľko pred obrazovkami trávime.

Kedy začať používať antiage krémy?

Antiage krémy slúžia na to, aby sa vrásky, pokiaľ je to možné, vôbec nevytvorili, a keď už vrásky na čele, vrásky pod očami či na krku máme, aby boli čo najmenej zreteľné.

Starnutie pleti nedokážu antiage krémy úplne zastaviť, ale dokážu ho spomaliť. Preto je vhodné používať ich už od ranej mladosti.

Ani ten najlepší krém na očné vrásky však nebude fungovať, pokiaľ telu nedoprajeme to, čo potrebuje: dostatočnú výživu, odpočinok a spánok. Antiaging krémy sú účinné, ale nedokážu robiť zázraky. Po prebdenej noci v zafajčenom bare budeme mať oči opuchnuté, budeme mať pod očami vrásky aj tmavé fľaky.

„Kvalitnejšie krémy na oči by mali obsahovať čo najviac prírodných zložiek. Ak máte citlivú pleť, dbajte na to, aby krém neobsahoval parfumy a konzervačné látky, ktoré môžu pleť podráždiť. Naopak, dobrý očný krém obsahuje zložky ako kofeín, aloe či kyselinu hyalurónovú,“ poradila Katarína Demetriou z kozmeticko-farmaceutickej spoločnosti Pharma MKL.

Hydratácia pleti zvonka aj zvnútra

Celý organizmus vrátane pokožky potrebuje dostatočnú hydratáciu. Tá sa dá v prvom rade dosiahnuť primeraným pitným režimom. S pribúdajúcimi rokmi treba do dennej rutiny zaradiť aj užívanie doplnkov výživy s biokatívnym kolagénom a s peptidmi čírej kyseliny hyalurónovej.

Kolagén a kyselina hyalurónová sú aj súčasťou dobrého antiaging krému na tvár, ktorý spomaľuje starnutie pleti. Skôr ako si ho ráno alebo večer pred spaním aplikujeme, treba dodržať správny postup v starostlivosti o pleť.

Toto spôsobuje starnutie pleti

Horúca voda, slnečné žiarenie, ale aj málo dôkladné čistenie pleti spôsobujú starnutie pokožky. „Správne zvolená kozmetika je dobrým krokom v starostlivosti opleť, základom však stále zostáva dôsledné čistenie pleti ajej hydratácia krémami a sérami skyselinou hyalurónovou, kolagénom, peptidmi, vitamínmi a antioxidantmi,“ upozornila K. Demetriou.

Ranná rutina v starostlivosti o pleť sa začína jej vyčistením jemnou penou alebo aspoň vlažnou vodou. Nasleduje ošetrenie pleti tonikom. Potom nanášame krém na očné vrásky a na zvyšok tváre antiaging sérum. Naň patrí vrstva denného krému na tvár s SPF.

Večerná rutina sa začína dôkladným odlíčením. Tvár opäť treba zbaviť nečistôt vhodným prípravkom. Nasleduje tonikum, očný krém, revitalizujúce sérum a nočný krém. Pri rannej a večernej rutine nezabúdame ani na krk a dekolt, kde je jemná pokožka náchylná na nedostatočnú hydratáciu a tvorbu vrások.

Používanie kvalitnej kozmetiky je v misii, ktorej cieľom je oddialiť starnutie pokožky, rovnako dôležité ako zdravá strava bohatá na všetky potrebné látky či primeraný pohyb. Kvalitná kozmetika nedráždi pokožku, neobsahuje parfumované zložky ani konzervačné látky, ale je doslova nabitá látkami, ktoré znižujú oxidačný stres buniek (vitamíny A, E a C), kolagénom, kyselinou hyalurónovou, prírodnými olejmi a ďalšími zložkami s antiaging efektom. Ich pravidelné a dôsledné používanie pomáha predchádzať starnutiu pleti, vyhladzuje vrásky na čele aj vrásky pod očami a pokožku chráni pred UV žiarením.

Posledné články

Pripravte svoju pleť na slnečné dni. Dokonalá starostlivosť o pleť v tomto období znamená nevynechávať sérum, krém s SPF a dopriať telu tekutý kolagén.
Piata choroba najskôr vyzerá ako chrípka alebo vážnejšie prechladnutie. Následné vyrážky však všetko zmenia. Liečba piatej choroby u detí je symptomatická. Jediný spôsob, ako sa dá tejto chorobe predchádzať, je posilňovanie imunity a dôkladná hygiena rúk.
Jar je zvyčajné plná sily, nádeje, krásne kvitnúcich kvetov a zelene. Zároveň je však obdobím alergií. Aj u detí sa zobúdza alergia na trávy, pele a ďalšie látky. Aké sú príznaky alergie u detí a ako posilniť ich imunitu v jarnej sezóne?
To, že stres je tichý zabijak, ktorý sa negatívne prejavuje na zdraví človeka, už dávno vieme. Vedeli ste ale aj to, že sa dlhodobé napätie prejaví aj na vašej kráse?
1 2 3 8
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle