Lenka Šóošová: Po 40tke sa o krásu starám zvnútra

Hovorí sa, že žena po 30tke už pozná svoje telo dokonale. Vie ako sa o neho starať. Je to tak?

Áno. V oblasti krásy a zdravia sú veci, ktoré by som už neopakovala, pritom v mladosti boli bežné. Naopak, mám rituály na ktoré nedám dopustiť.

Prezradíte nám ich?

Nikdy sa nezabudnem odlíčiť. Som maskérka a viem, ako môže tento občasný zlozvyk s krásou „zatočiť“. Naopak, hydratujem ako sa len dá. Než ráno odídem z domu, vypijem minimálne 3 poháre čistej vody. Do prvého pohára pridám kyselinu hyalurónovú na pitie, pretože krémy mi už nestačia. Robím si kúry. Začnem pri 3ml, druhý mesiac 2ml a tretí mesiac iba 1ml. Slúži dobre nielen pokožke, ale aj kĺbom a naše telo jej tvorí stále menej. Už roky používam kapsule s vitamínom E na pleť, každý večer ampulku prepichnem a aplikujem na tvár. Kedysi mi toto tajomstvo mladosti prezradila Beata Dubasová, ktorá je podľa mňa dodnes chodiacou reklamou anti-agingu (úsmev).

Zmenila sa vaša kozmetická rutina odkedy ste mama?

Jednoznačne (smiech). Predtým som nespala kvôli ranným vysielaniam, teraz mám pocit, že nespím vôbec a to je problém nielen pre pleť. Kým moji chlapci vyrastú, doháňam to ako sa len dá. Výživovými doplnkami a oddychom kedykoľvek je to možné. Keď nespíte, vrásky sú hlbšie.

Dnes je takmer bežné, starať sa o pleť využitím takzvaných aktívnych zložiek, mať takmer medicínske vedomosti. Máte čas aj na toto?

Od tridsiatky som fanúšikom retinolu. Mám doma derma roller, ktorý pravidelne používam – mezoterapiu považujem za vyšší level starostlivosti. A sledujem zloženie produktov. Na spoluprácu ma oslovuje veľa značiek, vážim si to, ale nie som schopná všetko otestovať. Mám svoju dermatologičku, stará sa o mňa niekoľko rokov, no každodenná starostlivosť je základ. Keď sa o seba nestaráte, nepomôže vám ani kúzelník. A keď niečomu dôverujem, nemením to.

Napriek nedostatku času ste sa stali ambasádorkou značky HYALURMED. Prečo?

Mám to šťastie, že si dnes môžem spolupráce vyberať. Stala som sa ambasádorkou značky HYALURMED - kyseliny hyalurónovej na pitie a séra so slimačím slizom – pretože som ich otestovala a na mňa fungujú. Nie sú to však jediné produkty, ktoré som si z portfólia Pharma MKL obľúbila. Ale to prezradím až časom a po dlhšom testovaní. Nenabádam však nikoho k tomu, aby robil to isté. Ako som povedala, vekom každý pochopí, čo je dôležité pre jeho telo.

Občas sa (najmä v zahraničí) stáva, že známa osobnosť absolvuje estetický zákrok a následne sa stane tvárou krému či séra, pričom propaguje jeho účinky. Je to v poriadku?

V poriadku je všetko, čomu ľudia chcú veriť. Všetky estetické zákroky uznávam a rešpektujem. Raz na nich určite príde čas. Zatiaľ sú ošetrenia, ktoré absolvujem viac menej relaxačné. Preto s čistým svedomím hovorím, že pijem kyselinu hyalurónovú (smiech). Keď už nebude stačiť, nemám problém priznať to. Na vrásky už mám vek. Zo smiechu aj z únavy.

Spomenuli ste, že sa o krásu staráte aj zvnútra. Detoxikujete na jar?

Tak by som to nenazvala. Počúvam svoje telo, to mi vždy napovie. A občas potrebujem akoby upratať aj v ňom. Ak sa čistím, tak len prirodzenou cestou