Garantujeme doručenie do Vianoc pri objednávkach vytvorených do 20.12.
Potrebujete poradiť pri výbere vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefónnom čísle
+421 948 243 347
alebo na
pharma@pharmamkl.sk

7 príznakov, kedy vám v tele chýba kolagén

02.05.19

Každý z nás určite vie, aká dôležitá je pre ľudské telo napr. krv. Málokto si však uvedomuje, že ľudské telo doslova pláva v rieke tvorenej kolagénom. Kolagén nám však nebol daný raz a navždy.

V organizme dochádza k jeho stálej výmene. Odumiera a zároveň je znova vytváraný a opravovaný pomocou malých kolagénových "pomocníkov" - chondrocytov, keratinocytov a fibroblastov. Ako sa jeho úbytok prejavuje na ľudskom organizme?

  • Vpadnuté oči a ochabnutá tvár

Keď sa pozriete na dieťa, okrem ďalších vecí, vás môže fascinovať jeho krásna plnosť tváre a hladká pružná pokožka. Starnutie spôsobuje, že postupne tieto vlastnosti pokožky strácame, aj kvôli úbytku kolagénu. V dôsledku toho si môžete všimnúť, že oblasť pod očami sa javí čoraz viac vpadnutá a tmavšia a všeobecne celá pokožka tváre stráca svoju pružnosť a vitalitu.

  • Bolesť kĺbov

Chrupavka, spojivové tkanivo kostí a kĺbov, sa skladá z veľkého množstva kolagénu. Jeho strata v týchto oblastiach vedie k väčšiemu treniu kostí na kosti, čo spôsobuje bolesť a zápal a bráni bezproblémovému pohybu vrátane väzov a šliach.

  • Symptóm deravého čreva

Kolagén sa nachádza takmer všade v tele, aj vrátane žalúdka. Zníženie kolagénu v črevách môže viesť k črevnej permeabilite alebo „syndrómu deravého čreva“. Medzi príznaky patrí zápcha, hnačka, únava, nedostatok živín a poškodený imunitný systém.

  • Problém s cirkuláciou krvi

Kolagén tvorí steny krvných ciev, ktoré ako úbytok kolagénu sú menej schopné regulovať prietok krvi. Prerušenia prietoku krvi môžu vyvolať príznaky ako bolesť na hrudníku, závraty, únava a časté bolesti hlavy.

  • Lámavé nechty

Úbytkom kolagénu sa nechty stenčujú, štiepia a lámu. Pokiaľ máte nechty so sklonom k lámavosti, je to znak toho, že budete musieť zvýšiť príjem kolagénu. Rovnako ako aj vlasy, sú nechty tvorené z keratínu, kolagénu a minerálov.  Pridanie kolagénu je skvelý spôsob, ako si zabezpečiť  zdravšie nechty a vlasy.

  • Vznik celulitídy

Celulitída je vo veľa prípadoch spôsobená nedostatkom kolagénu v dermálnej vrstve, ktorá  "drží tuk". V podstate kombinácia príliš veľa tuku a príliš málo kolagénu je to, čo zapríčiňuje celulitídu.

  • Tvorba vrások

Kolagén je zodpovedný za to, že dáva pokožke štruktúru. Keď sa v nej nachádza menej kolagénu, koža stráca svoju pevnosť a pružnosť, čím je náchylnejšia k tvorbe vrások. Užívanie hydrolyzovaného kolagénu na pitie v skutočnosti pomáha znižovať jemné linky a vrásky vďaka regenerácii kolagénovej časti kože, v ktorej sa nachádza. Kolagén Optimal Plus F PRO Collagen v sebe obsahuje najvyšší obsah kolagénu na trhu, obohatený o kyselinu hyalurónovú, vitamín C, zinok a kyselinu listovú. Kľúčovým princípom je skutočnosť, že kolagénové peptidy obsiahnuté v OPTIMAL tekutom kolagéne fungujú ako spúšťač aktivácie vlastnej kolagénovej tvorby.

Posledné články

Krásna pleť je v prvom rade zdravá. Správna a pravidelná starostlivosť o pleť však okrem zdravia prináša aj spomalenie starnutia pokožky. Aké zložky by mali obsahovať antiaging krémy a prečo sú pre pleť dôležité?
Starnutie a vrásky sú prirodzenou súčasťou života. Nie je však jedno, ako rýchlo starneme a aké hlboké vrásky na čele a na tvári máme. Zmysel spomaľovania starnutia nie je v snahe vyzerať večne mlado. Zamyslime sa však nad faktormi, ktoré ovplyvňujú náš dnešný životný štýl a spôsobujú predčasné starnutie pokožky.
Nielen stres, nevhodná životospráva alebo UV žiarenie spôsobujú predčasné starnutie pokožky. Mnoho našich denných rutín prispieva k tvorbe vrások a starnutiu pleti. Antiagingové krémy robia, čo môžu, ale ich účinné látky potrebujú našu spoluprácu.
Mnoho žien začína pravidelne užívať kolagén už okolo tridsiatky. Nielen ako prostriedok na spomalenie starnutia, ale aj ako prevenciu alebo riešenie bolesti krížov, na bolesť kolena či kĺbov. Muži by si mali obdobnú starostlivosť dopriavať tiež. Kolagén je pre silnejšie pohlavie veľmi dôležitý.
1 2 3 7
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle