5 faktov o kolagéne

Fakt 1. – Množstvo kolagénu v tele vekom ubúda

Všetci starneme, čo si budeme nahovárať. V určitom veku telo už dáva najavo, že odmieta fungovať tak ako kedysi a jednoducho potrebuje nejakú „šťavu“. Po 25. roku života sa v tele začína vytvárať už o čosi menej kolagénu, ale neľakajte sa. Ešte stále to nie je úplne kritické.

Kedy teda prichádzajú prvé príznaky, že v tele chýba kolagén? Po 40. roku života sa už začínajú objavovať prvé vrásky, svalstvo je slabšie, začínajú pobolievať kĺby, kosti, pokožka už nie je taká pružná, zhoršuje sa stav chrupaviek a vlasov. A práve tieto faktory už nie sú zanedbateľné, preto si treba ešte pred týmto všetkým uvedomiť, že zdravie je to najcennejšie, čo máme, a začať s užívaním kolagénu čo najskôr. A, nie, nie je to žiaden marketingový ťah farmaceutických firiem. Je to proste fakt! Tak prečo čakať na bolesti, ak sa im dá vyhnúť?!

Fakt 2. – Kolagén a nesprávne životné návyky si nerozumejú

Asi ste nikdy nikde nečítali o tom, že fajčenie, nadmerné opaľovanie a enormný príjem jednoduchých cukrov majú pozitívny vplyv na zdravie, však? A nedočítate sa to ani tu. Všetky vyššie spomínané „neduhy“ narúšajú spájanie kolagénu s konkrétnymi miestami v tele, ktoré kolagén na svoje fungovanie naozaj potrebuje.

Fakt 3. – Zaobstarajte si hydrolyzovaný kolagén

Asi sa pýtate, prečo práve hydrolyzovaný kolagén, a možno mnohým z vás tento pojem ani nič nehovorí. Je to veľmi jednoduché, hydrolyzovaný kolagén znamená, že ide o taký kolagén, ktorý je správne spracovaný, teda tak, aby bol čo najľahšie a najrýchlejšie vstrebateľný pre naše telo. Vďaka hydrolyzácii sa výborne vstrebáva aj Optimal Plus F - PRO Collagen.

Fakt 4. – Vitamín C a kolagén? Určite áno!

Súčasne s kolagénom sa odporúča užívať aj vitamín C, pretože je jeho verným pomocníkom a výrazne pomáha jeho lepšej absorpcii. Takže ak kolagén v sebe obsahuje aj vitamín C, je to dokonalá kombinácia.

Fakt 5. – Tekutý kolagén sa najrýchlejšie vstrebáva

Tekutý kolagén je vďaka svojej forme vstrebateľný až na 99 %, a tak sa dostane všade, kde je ho nedostatok – do svalov, kĺbov, pokožky, vlasov a nechtov. Stačí, ak si kolagén na pitie zriedite s vodou a vypijete ho, ideálne večer pred spaním.

Kolagén v skratke

  • Kolagén je spájacie tkanivo a je najzastúpenejším stavebným proteínom nášho tela (viac ako 30 %).
  • Účinky kolagénu sú naozaj široké. Vplýva na vlasy, nechty, svaly, kosti, chrupavky, pečeň, srdce či pľúca.