Garantujeme doručenie do Vianoc pri objednávkach vytvorených do 20.12.
Potrebujete poradiť pri výbere vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefónnom čísle
+421 948 243 347
alebo na
pharma@pharmamkl.sk

5 faktov o kolagéne

25.11.19

Fakt 1. – Množstvo kolagénu v tele vekom ubúda

Všetci starneme, čo si budeme nahovárať. V určitom veku telo už dáva najavo, že odmieta fungovať tak ako kedysi a jednoducho potrebuje nejakú „šťavu“. Po 25. roku života sa v tele začína vytvárať už o čosi menej kolagénu, ale neľakajte sa. Ešte stále to nie je úplne kritické.

Kedy teda prichádzajú prvé príznaky, že v tele chýba kolagén? Po 40. roku života sa už začínajú objavovať prvé vrásky, svalstvo je slabšie, začínajú pobolievať kĺby, kosti, pokožka už nie je taká pružná, zhoršuje sa stav chrupaviek a vlasov. A práve tieto faktory už nie sú zanedbateľné, preto si treba ešte pred týmto všetkým uvedomiť, že zdravie je to najcennejšie, čo máme, a začať s užívaním kolagénu čo najskôr. A, nie, nie je to žiaden marketingový ťah farmaceutických firiem. Je to proste fakt! Tak prečo čakať na bolesti, ak sa im dá vyhnúť?!

kolagén vekom ubúda

Fakt 2. – Kolagén a nesprávne životné návyky si nerozumejú

Asi ste nikdy nikde nečítali o tom, že fajčenie, nadmerné opaľovanie a enormný príjem jednoduchých cukrov majú pozitívny vplyv na zdravie, však? A nedočítate sa to ani tu. Všetky vyššie spomínané „neduhy“ narúšajú spájanie kolagénu s konkrétnymi miestami v tele, ktoré kolagén na svoje fungovanie naozaj potrebuje.

Fakt 3. – Zaobstarajte si hydrolyzovaný kolagén

Asi sa pýtate, prečo práve hydrolyzovaný kolagén, a možno mnohým z vás tento pojem ani nič nehovorí. Je to veľmi jednoduché, hydrolyzovaný kolagén znamená, že ide o taký kolagén, ktorý je správne spracovaný, teda tak, aby bol čo najľahšie a najrýchlejšie vstrebateľný pre naše telo. Vďaka hydrolyzácii sa výborne vstrebáva aj Optimal Plus F - PRO Collagen.

Fakt 4. – Vitamín C a kolagén? Určite áno!

Súčasne s kolagénom sa odporúča užívať aj vitamín C, pretože je jeho verným pomocníkom a výrazne pomáha jeho lepšej absorpcii. Takže ak kolagén v sebe obsahuje aj vitamín C, je to dokonalá kombinácia.

Fakt 5. – Tekutý kolagén sa najrýchlejšie vstrebáva

Tekutý kolagén je vďaka svojej forme vstrebateľný až na 99 %, a tak sa dostane všade, kde je ho nedostatok – do svalov, kĺbov, pokožky, vlasov a nechtov. Stačí, ak si kolagén na pitie zriedite s vodou a vypijete ho, ideálne večer pred spaním.

Kolagén v skratke

  • Kolagén je spájacie tkanivo a je najzastúpenejším stavebným proteínom nášho tela (viac ako 30 %).
  • Účinky kolagénu sú naozaj široké. Vplýva na vlasy, nechty, svaly, kosti, chrupavky, pečeň, srdce či pľúca.

Posledné články

Krásna pleť je v prvom rade zdravá. Správna a pravidelná starostlivosť o pleť však okrem zdravia prináša aj spomalenie starnutia pokožky. Aké zložky by mali obsahovať antiaging krémy a prečo sú pre pleť dôležité?
Starnutie a vrásky sú prirodzenou súčasťou života. Nie je však jedno, ako rýchlo starneme a aké hlboké vrásky na čele a na tvári máme. Zmysel spomaľovania starnutia nie je v snahe vyzerať večne mlado. Zamyslime sa však nad faktormi, ktoré ovplyvňujú náš dnešný životný štýl a spôsobujú predčasné starnutie pokožky.
Nielen stres, nevhodná životospráva alebo UV žiarenie spôsobujú predčasné starnutie pokožky. Mnoho našich denných rutín prispieva k tvorbe vrások a starnutiu pleti. Antiagingové krémy robia, čo môžu, ale ich účinné látky potrebujú našu spoluprácu.
Mnoho žien začína pravidelne užívať kolagén už okolo tridsiatky. Nielen ako prostriedok na spomalenie starnutia, ale aj ako prevenciu alebo riešenie bolesti krížov, na bolesť kolena či kĺbov. Muži by si mali obdobnú starostlivosť dopriavať tiež. Kolagén je pre silnejšie pohlavie veľmi dôležitý.
1 2 3 7
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle